DOM KULTURE BENKOVAC
Naručitelj:
Grad Benkovac
Razdoblje:
srpanj 2022. -
Usluge:
  • Vođenje projekta gradnje

DOM KULTURE BENKOVAC

Kada je započela temeljita rekonstrukcija Doma kulture, prilikom izvođenja radova uklanjanja podnih obloga prizemlja utvrđeno je kako nosivi zidovi zgrade i temeljna konstrukcija ne odgovaraju bitnim zahtjevima mehaničke otpornosti i stabilnosti, te je gradnja obustavljena.

Nakon temeljitog razmatranja, Investitor je odlučio da se pristupi uklanjanju postojeće građevine te izradi Izmjenu i dopunu glavnog projekta i ishodi izmjenu građevinske dozvole.

Od postojeće građevine zadržao se kvalitetni dio podrumskih zidova debljine 80 cm, a sve ostalo se izvodi novim AB zidovima i zidovima od blok opeke, sa punim AB stropnim pločama.

Namjena građevine je društvena, s dodatnim javnim sadržajima. U prizemlju su smještene velika i mala izvedbena dvorana s pratećim prostorijama, poslovni prostori, cafe bar i prostorije uprave doma, a u podrumu se nalaze klub mladih, zajednički sanitarni čvor, te pomoćne i servisne prostorije. Na katu se nalaze još prostorije različitih udruga, prostorije Radio Benkovca, Pučkog otvorenog učilišta i glazbene škole.