IZGRADNJA RIBARSKE LUKE VELA LAMJANA U KALIMA, OTOK UGLJAN
Naručitelj:
Lučka uprava Zadar
Razdoblje:
prosinac 2022. -
Usluge:
  • Vođenje projekta gradnje

IZGRADNJA RIBARSKE LUKE VELA LAMJANA U KALIMA, OTOK UGLJAN

Nakon završetka radova krajem 2020. godine na prvoj fazi modernizacije i dogradnje ribarske luke Vela Lamjana, nastavljaju se radovi Faze 2, a koji obuhvaćaju izgradnju sljedećih objekta:

  • poslovnu zgradu sa prostorijom za ledomat - Pr+1, tlocrtne površine 300 m2, bruto površine cca 535 m2, visine 7,4 m. Namjena građevine je upravno-uslužna te je dio kompleksa ribarske luke. U prizemlju se nalazi predvorje s glavnim stubištem, sanitarni čvor, sala za sastanke, te prostor za ledomate. Na katu se nalazi sala za edukaciju ribara, uredi, sanitarni čvor s toaletima, garderobom, tuševima i praonicom; te prostorije za servere i video nadzor.
  • radni natkriveni prostor – hala otvorenog tipa –tlocrtne izgrađenosti 1604 m2 bruto površine cca 1304 m2, visine 9,4 m. Namjena hale je natkriveni radni prostor za obavljanje ribarskih poslova na kopnu .
  • obodna interna prometnica
  • Kanal za slivne vode - radi sakupljanja slivnih voda, koje gravitiraju prema operativnim površinama i objektima faze II ribarske luke u uvali Vela Lamjana, izvode se dva kanala koji se pružaju obodno oko prostora luke. Kanal zapad je ukupne duljine 296,14 m. Kanal istok je ukupne duljine 281,20 m; operativni prostor za prekrcaj i skladištenje ribe, te odlaganje ribarske opreme – cca 7680 m2.

Radovi na Fazi 2 izgradnje ribarske luke u Veloj Lamjani započeli su u prosincu 2022. godine te je predviđeno trajanje 13 mjeseci. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.